Sådan får du styr på de forskellige internetbegreber

Internettet er tilsyneladende overalt, men at vælge den bedste internettjeneste kan være en svær proces. Du skal finde ud af hvordan den lokale tilgængelighed er og finde den rigtige pasform i hastighed og leveringsmetode. Så har du muligvis adskillige udbydere, planer og tilbud at sammenligne. Disse trin hjælper dig med at vælge en optimal internettjeneste.

Først skal du forstå, hvad internethastighed eller – mere præcist – båndbredde betyder, så du kan vælge det passende serviceniveau. Båndbredde, der ofte måles i megabits per sekund, er den maksimale hastighed, hvormed du kan hente data fra internettet til din computer. Jo mere datakrævende aktiviteter du typisk udfører, og jo flere enheder du har på den samme forbindelse, jo mere båndbredde har du brug for. Derfor er det også vigtigt, at du ved hvad du har brug for, og hvor mange penge du er villig til at bruge på dit internet.

 

Hvad er indstillingerne i dit område?

Når du ved, hvilken internethastighed du har brug for, kan du tjekke websteder der viser internettilgængeligheden i dit område, for at få en idé om, hvilke udbydere der betjener dit område. Tjek om du kan få internet her! I de fleste storbyområder har du sandsynligvis muligheden for internettjeneste via enten kabeludbyder, telefonfirma eller satellitselskab – og måske endda fiberoptisk service. I et mere landdistrikt har du muligvis ikke adgang til sådan en række forskellige metoder, selvom du sandsynligvis vil blive dækket af en satellitbredbåndsudbyder.

 

Hvad er fordele og ulemper ved disse muligheder?

Her er en mere detaljeret forklaring af hver af disse internetleveringsmetoder.

For et hurtigt hit: Internettjeneste fra din kabeludbyder vil sandsynligvis give de hurtigste og mest pålidelige hastigheder, selvom dette kommer med en dyrere prisklasse. Internet fra et telefonselskab over digitale abonnentlinjer, kendt som DSL, har en tendens til at være billigere end kabel, men også langsommere. Satellit-internet har den bredeste tilgængelighed, men kan være dyrt og langsom. Fiberoptisk internetlevering er pålidelig og meget hurtig, men er en relativt usædvanlig metode. Afhængigt af tilgængelighed, kan du vælge den service, der passer bedst til dit budget, mens du leverer den ønskede båndbredde pålideligt.